Силно, ясно НЕ на тестването върху животни!

Gegen Tierversuche

Тестването на козметика върху животни е забранено в Австрия, Германия и целия ЕС и това е чудесно! Всъщност дори е забранена продажбата на козметични продукти, които са тествани на животни. За съжаление е много съмнително дали това някога се проверява.

Китай, от друга страна, разрешава тестване на животни за козметика, когато тя се продава на китайския пазар. Но сега има много по-смислени методи за тестване без страдание на животните. Експериментите с животни са не само жестоки, но и вече не са съвременни.

Tested on us!

Всички наши продукти са "тествани върху нас" и стига да не разработваме шампоани за кучета, това остава така. Да, ние също тестваме нашите продукти на приятели. Те дори доброволно участват и са щастливи, че са първите, които ще изпробват продуктите. По принцип не използваме никакви съставки, които са толкова съмнителни, че бихме се притеснили, че подобни тестове ще са необходими!

Спрете агонията!

Ние се застъпваме за международна забрана на тестване върху животни и дотогава искаме закон за етикетиране на продукти, тествани на животни!

Сега има много по-адекватни методи за тестване, при които никой не трябва да страда. И въпреки всичко през в Германия 2017 г. 2 807 297 животни (източник: Лекари срещу експериментите с животни) са били измъчвани за експерименти, предимно с фатални последици. Ако искате да се ангажирате да приключи страданието на тези животни, тогава:

  • Моля, уверете се, че купувате продукти без тестове с животни
  • Разпространете каузата: говорете с приятелите си за това, споделете информацията и им дайте съвет да използват продукти без тестове върху животни
  • Бъдете активни: участвайте в кампании и петиции, например чрез Асоциацията Лекари срещу експерименти с животни

Препоръчваме