Save the Fish

Act now, switch to refills!

Вероятно вече сте виждали снимки на морски същества, които се оплитат в стари рибарски мрежи и умират в агония, защото не могат да се освободят. Според някои оценки неправилно изхвърлените рибарски мрежи представляват до 50% от пластмасовите отпадъци в океаните.

"Мрежите-призраци" се носят безцелно из водата, засядат на плажовете и застрашават морските животни и птици. За съжаление в повечето случаи тези мрежи не се събират, дори по време на проектите за почистване.

Синтетичната прежда, използвана в мрежите, ще се разпадне за десетилетия, а може би и за векове, на все по-малки пластмасови частици. Дори и тогава проблемът няма да бъде решен, тъй като тези микропластмасови частици се поглъщат от морските обитатели заедно с храната им и в крайна сметка попадат в телата ни, когато ядем риба.

Синтетичната прежда, използвана за мрежите, ще се разгражда десетилетия, а може би и векове, на все по-малки пластмасови частици

Превръщаме боклука в съкровище

Тъй като пластмасата е ценен ресурс дори и след "първия си живот", си струва да ѝ дадем втори шанс.

Нашият партньор събира Ocean bound Plastic, като рибарски мрежи и съоръжения, въжета, тралове и др. Тези материали се рециклират в пластмасови гранули, които след това се използват за изработването на дозаторите с помпа за нашата система за презареждане Refill.

Upcycling at its best!

For clean oceans, beaches & consciences

Прекрасното е, че можете да зареждате дозатора отново и отново. И ако всяко домакинство консумира средно по 8 литра сапун, всяка година спестявате около 15 пластмасови бутилки по 500 мл!

Поръчайте си нашата система за презареждане на сапун за ръце сега и изберете една от двете свежи разновидности.

Открийте и нашия шампоан в удобния формат за презареждане и се възползвайте от ценово предимство от около 30% в сравнение със стандартните формати.

More to come - В скоро време ще има още продукти във версия за многократно пълнене - stay tuned!

Препоръчваме