Рецепта: златно мляко за красива кожа и силна имунна система

Жълтата грудка не само изглежда подобно, но също така е свързана с джинджифила и вероятно има много положителни свойства върху нашето тяло, тъй като куркумата има следните ефекти:

  • антиоксидант
  • детоксикиращ
  • противовъзпалителен

Известна е и с благоприятните си ефекти върху храносмилането. Едноименният куркумин също така стимулира черния дроб да произвежда повече жлъчка и стомашна киселина. Не напразно често ѝ се присъжда титлата суперхрана!

Все още не е ясно доказано, че приложението върху кожата всъщност има положителен ефект. Въпреки това, като напитка или подправка в затоплящи ястия, куркумата също помага на кожата да регулира производството на себум. Ето защо чаша златно мляко на ден може да помогне при проблемна кожа.

Като естествен антиоксидант, жълтата грудка предпазва и от оксидативен стрес. Посоченият по-горе куркумин има неутрализиращо действие върху свободните радикали и по този начин помага за защита на клетъчните мембрани от вредни молекули, наред с други неща. Оттук и ефектът против стареене: по-малък брой свободни радикали води до по-бавно стареене на кожата и по-малко бръчки.

Златното мляко или лате с куркума е не само модерна напитка, но и затопля отвътре и укрепва имунната система. И точно сега всички имаме нужда от силна имунна система!

Лесна рецепта за лате с куркума

Ние естествено приготвяме нашето Златно мляко с мляко на растителна основа. Най-много харесваме овесеното мляко, което между другото е и най-лесно да се получи от регионално производство и в био качество.

За чаша лате с куркума се нуждаете от следните съставки:

  • 300 мл растително мляко (за предпочитане домашно направено)
  • 1 бр. куркума (приблизително 2 - 3 см.) или 1 супена лъжица куркума на прах
  • 1 парче джинджифил (около 2 см височина, ако обичате пикантното, може и повече)
  • малко прясно смлян черен пипер
  • малко канела
  • 1/2 чаена лъжичка кокосово масло
  • сироп от агаве за подслаждане при необходимост

Поставете всички съставки в блендера. След това кремообразната напитка се сипва в тенджера и се вари за кратко, преди да се остави да кисне още няколко минути, за да може да се развие вкусът на подправките. Ако желаете, можете да прецедите златното мляко – понякога блендерът не успява да накълца напълно парченцата джинджифил. Ако искате и пяна, можете да разпените латето с куркума - et volià, вашата лечебна топла напитка е готова!

Препоръчваме