Рецепта за лятна торта с авокадо-лайм и без печене

Спонтанно ще ви идват гости за уикенда и нямате време да приготвите нещо страхотно? Просто направете тази прекрасна лятна торта с авокадо-лайм вечерта преди това само за 15 минути и я поставете в хладилника за една нощ. Voilà - вашите гости ще бъдат изумени!

За освежаваща сурова торта от авокадо с лайм се нуждаете от следното:

За блата:

  • 1 чаша лешници
  • ¾ чаша фурми, без костилки и грубо нарязани (препоръчваме фурми Меджул)
  • 2 супени лъжици кокосово масло

За крема:

  • 4-5 зрели авокада в зависимост от размера на формата за торта
  • Сок от 3 лайма
  • Захар от кокосов цвят на вкус
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне

Поставете всички съставки за блата в кухненския робот и накълцайте всичко. Целта е да се създаде смес, която да не се разпада, но все пак да е малко груба и съдържа парченца.

Сипете и притеснете добре сместа във форма за торта с диаметър приблизително 18 cm.

Сега пюрирайте всички съставки за крема с пасатор и ги сипете директно върху блата. Изгладете повърхността и поставете тортата в хладилник за поне 3 часа.

След това можете да украсите веганската торта за гостите си с резени лайм и с мента!

Препоръчваме: Нашият Био балсам за устни Авокадо - Лайм

Препоръчваме