Рецепта за лятна торта с авокадо-лайм и без печене
Спонтанно ще ви идват гости за уикенда и нямате време да приготвите нещо страхотно? Просто направете тази прекрасна лятна торта с авокадо-лайм вечерта преди това само за 15 минути и я поставете в хладилника за една нощ. Voilà - вашите гости ще бъдат изумени!
За освежаваща сурова торта от авокадо с лайм се нуждаете от следното:
За блата:
- 1 чаша лешници
- ¾ чаша фурми, без костилки и грубо нарязани (препоръчваме фурми Меджул)
- 2 супени лъжици кокосово масло
За крема:
- 4-5 зрели авокада в зависимост от размера на формата за торта
- Сок от 3 лайма
- Захар от кокосов цвят на вкус
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
Поставете всички съставки за блата в кухненския робот и накълцайте всичко. Целта е да се създаде смес, която да не се разпада, но все пак да е малко груба и съдържа парченца.
Сипете и притеснете добре сместа във форма за торта с диаметър приблизително 18 cm.
Сега пюрирайте всички съставки за крема с пасатор и ги сипете директно върху блата. Изгладете повърхността и поставете тортата в хладилник за поне 3 часа.
След това можете да украсите веганската торта за гостите си с резени лайм и с мента!
Препоръчваме: Нашият Био балсам за устни Авокадо - Лайм
-
Безплатна доставка в България над 129.00 лв.
-
Безплатно
връщане -
Очаквана доставка след 4 дни.
Ние доставяме в
над 40 страни по света