Методът Curly-Girl за естествено красиви къдрици

С естествено почистване и грижа за мечтаните къдриците

Не е лесно да се получат естествено красиви, здрави и силни къдрици. Методът Curly Girl е начин да се постигне това. Става дума за оптимално поддържане на естествените къдрици, така че те да са силни и да останат такива.

Методът Curly Girl е разработен от коафьорката Лорен Маси през 2001 г. и по това време представлява революционен нов подход в грижата за естествените къдрици. Създаден в САЩ отдавна, този метод става все по-популярен и в Германия. И с право, защото с него безброй коси биха могли да бъдат върнати към живот.

Методът Curly Girl е подходящ за всички хора с много къдрици. Тези къдрици са много чувствителни и се нуждаят от специална терапия. Но това може да е от полза и за хората с по-малко къдрици.
Ако се придържате към метода (или модификациите му, които са адаптирани към типа на косата и прическата), той осигурява здрави и красиво падащи естествени къдрици.

Curly Girl How-to

По принцип трябва да обърнете внимание на следното:

Dos:

 • Леки, хидратиращи и разтворими съставки

Don´ts:

 • агресивни повърхностноактивни вещества като сулфати и др.
 • алкохол
 • силикон
 • минерални масла
 • восъци
 • топлина

Защото това изсушава косата ви и може да доведе до Build-Up-ефект на натрупване.

Резултатът: сухотата е сведена до минимум и запасите от влага на косата ви се попълват - за здрави и еластични къдрици.

5 стъпки към мечтаните къдрици: Wash, Care, Style, Dry and Go

 1. Измиване: Методът на Curly Girl винаги е свързан с осигуряване на максимална влага за косата. Разбира се, това се отнася и за измиването, поради което трябва да използвате само леки шампоани без сулфати, със захарни повърхностно активни вещества. Ако косата ви е много суха, можете да редувате с миене само с балсам.
 2. Грижа: След измиване - или с шампоан или балсам - богат балсам за косата като грижа. Масажирайте го добре и след това го изплакнете добре с хладка вода.
 3. Стайлинг: Сега можете да оформяте косата си както желаете. Използвайте естествен балсам без изплакване за още повече грижи и внимателно разплетете косата с пръсти. Гребените и четките са табу!
 4. Сушене: Когато сушите, определено трябва да избягвате топлината и вместо това оставете косата да изсъхне на въздуха, с кърпа, стара тениска или специален тюрбан от микрофибър.
 5. Go: Няколко пръски чиста вода и малко размачкване често са достатъчни, за да освежите къдриците си на следващия ден. Или използвайте естествените балсами без изплакване за пръскане, също те са се доказали. Просто опитайте какво е най-добро за вас и косата ви.

Препоръчваме