Hot hot hot: Чили в козметиката

Чилито е една от любимите ни съставки! Дори това да звучи странно в началото, чилито е чудесна активна съставка за кожата и косата.

Ние знаем няколко трика как да използваме добрите свойства на чилито за нашите продукти и да го направим достъпно за кожата и косата:

Чили фермент

Вероятно вече сте чували за ферментация. Тъй като формулата на нашите продукти се основава на органични ферменти , беше ясно, че ефектът на чилито не трябва да липсва в нашата гама.

Чрез ферментиране на екстракт от чили, ние получаваме козметична съставка, наречена Lactobacillus/Capsicum Frutescens Fruit Ferment Extract, която носи затоплящия ефект на чилито, без да дразни кожата. Напротив – има дори успокояващ кожата ефект!

Използваме го в нашия шампоан за обем Extra Volumen, защото насърчава кръвообращението в скалпа. Това ще поддържа корените на косата добре подхранени и наситени с кислород, което ще ви помогне да постигнете максимален обем! Освен това стимулира растежа на косата и я прави по-гъста в дългосрочен план.

Екстракт от чили - Вече става горещо!

Въпреки това, ние също използваме неферментирал органичен екстракт от чили, за да използваме специално стимулиращия ефект на шушулката:

Екстрактът се получава при нежен процес чрез екстракция на люти чушки с CO2 от естествен (вулканичен) произход.

Извличането с CO2 има 2 предимства:

  1. По-високо съдържание на активни съставки
  2. Чувствителните към топлина активни съставки, особено антиоксидантите, не се увреждат и се съдържат в получения растителен екстракт в особено висока пропорция.

Това прави CO2 екстрактите особено ценни съставки за нас!

Органичният екстракт от чили, който използваме, съдържа и естествен капсаицин, веществото, което също е отговорно за пикантността на лютите чушки. Малко количество от него в нашия Био балсам за устни Chili - Cacao подобрява кръвообращението в устните. Това ги кара да изглеждат по-здрави и обемни. Кожата е по-добре снабдена с хранителни вещества и подсилена.

Внимание: За разлика от чили фермента, екстрактът от чили може да предизвика усещане за парене, така че трябва да го избягвате, ако имате много сухи и напукани устни.

Опитайте огнените продукти от нашата гама и се убедете в стимулиращия ефект!

Препоръчваме