Грижата за кожата започва под душа

Има ли наистина значение какъв вид душ гел използваме за тялото си? Не е ли достатъчно просто да изберем набързо някоя марка от супермаркета? Отговорът е прост - НЕ. Душ геловете са едни от малкото почистващи препарати, които влизат в контакт с голяма част от кожата (1,75 m2 ако бъдем точни). Дали кожата се почиства пълноценно зависи от важни фактори, свързани с качеството на използваните съставки, както и дали почистващото средство съдържа леки сърфактанти. При проблем с баланса между почистващия ефект и грижата, кожата може бързо да стане суха и раздразнена. Душ геловете не само трябва да завладяват сетивата (със сигурност важна характеристика), но и да отговарят на изискванията на кожата по време на почистване.

Важни характеристики на качествените душ гелове:

  • Използването на висококачествени активни съставки и начина на тяхната обработка: Трябва да се помисли върху използваните суровини. Производствените процеси също играят жизненоважна роля и могат да повлияят върху качеството на веществата, които съставляват козметичния продукт. Студено разбърканите душ гелове гарантират отлично съхранение на кондициониращите и грижовни вещества от сурови растителни материали.
  • Регулиращите липидите и хидратиращите активни съставки, като растителни масла или специфични ферменти, балансират ефекта на обезмасляване на душ гела върху кожата. Почистването и грижовният ефект на душ гела трябва да си взаимодействат по добър начин.
  • Ароматът на Вашия любим душ гел трябва да се дължи на естествени етерични масла. Тези етерични масла трябва да се добиват от контролирано биологично земеделие, гарантиращо, че маслата са с високо качество. Също така кожата се възползва от ефектите на отделните естествени етерични масла, добавени към формулата за душ гел.
  • Специалният хармоничен състав от леки захарни сърфактанти почиства кожата. Те не предизвикват раздразнение или чувствителност. Премахването на употребата на сулфатни сърфактанти наистина е стъпка в правилната посока.
  • Една от основните характеристики на добрия микс от сърфактанти е способността му да се трансформира в пяна при нанасяне. Това гарантира, че душ гелът се разнася лесно по кожата.

Препоръчваме