Dos & Don'ts за здрава и загоряла кожа

Лятото е тук и повечето от нас биха искали да се сдобият с бронзов загар. Ако обаче прекарвате твърде много време незащитени на слънце, рискувате здравето си. Твърде многото излагане на слънце може да увреди кожата ви за постоянно и дори да причини рак. За да можете да се насладите на почивката си и кожата ви да остане здрава, имаме няколко съвета за вас:

DOS

Насладете се на слънцето предварително

Още преди да отидете на почивка, е добре да излизате на слънце за няколко минути на ден БЕЗ слънцезащита. Това позволява на кожата ви да свикне със слънцето бавно и без слънчево изгаряне. Но бъдете внимателни: 10 минути са напълно достатъчни за началото - и ако ви стане твърде горещо, след това на сянка. Така тялото ви произвежда и витамин D!

Ексфолирайте кожата си предварително

Преди да идете на почивка, можете да поглезите кожата си с пилинг. Това премахва мъртвите кожни клетки и изглажда. Колкото по-равномерна е повърхността на кожата, толкова по-равномерен е тенът!

Хидратирайте се

Пиенето на достатъчно вода ви помага да поддържате кожата си здрава, както и да я подхранвате с овлажняващ лосион за тяло. Трябва да правите това редовно - и двете!

При слънчеви бани

На плажа или езерото важи преди всичко следното: Ако ви стане твърде горещо, махнете се от слънцето! Така че не забравяйте да правите почивки, например за сладолед в кафето зад ъгъла, а също така носете шапка, за да предпазите главата си. След като кожата е изгорена, няма връщане назад и слънчевото изгаряне наистина не изглежда особено секси, нали? Между другото, вие ще се сдобиете с тен и на сянка, заради UV лъчението - само че по-бавно.

Не забравяйте чувствителните зони!

Винаги взимайте балсам за устни на плажа - защото вятърът и слънцето могат бързо да изсушат и устните ви.

След слънчеви бани

Оставяйте кожата си да се охлажда всяка вечер и я снабдявайте с достатъчно влага. Най-добре е да използвате хидратиращ душ гел и успокояващ лосион за тяло в комбинация.

Don’ts

"Не се пържете" с часове под прякото слънце

Твърде много пряка слънчева светлина подпомага процеса на стареене на кожата. Кожата се набръчква по-бързо, по-често е отпусната и е по-податлива на старчески петна. Дори след като сте нанесли крема си, не трябва да забравяте да освежите защитата си - и да, и след като сте били във водата!

Спорт без нанасяне на крем

Когато карате колело или играете волейбол, слънцето често не се усеща толкова горещо, но все пак получавате слънчево изгаряне!

Спане на плажа

Да, ние също обичаме да празнуваме на почивка... Но не бива да спите на плажа, а в стаята си. Това ви спестява неприятни изненади ;)

Независимо къде прекарвате ваканцията си, грижете се добре за кожата си - защото имате само една и ще ви е необходима през целия ви живот. При нас ще откриете чудесно овлажняващи душ гелове и лосиони за тяло, които да ви придружава на почивката ви!

Препоръчваме