Детокс за кожата: Артишокът

Древно средиземноморско култивирано растение

Римляните и гърците са засаждали артишок още в древността, за да го използват в средиземноморските рецепти за приготвяне на характерни ястия. Пъпката, която е вид бодил, не само има добър вкус, но е и много здравословна. Например, съдържа бета-каротин, предшественик на витамин А, витамини от група В, калций и желязо.

Като лечебно растение, преди е било ценено главно заради положителното му въздействие върху храносмилателните ни органи. Зеленчуците от средиземноморския регион съдържат много горчиви вещества, които стимулират метаболизма и насърчават храносмилането. Ако искате да намалите нивото на холестерола си, трябва също да посягете към артишока по-често, тъй като стимулира храносмилането.

Освен това има защитен ефект върху черния ни дроб и действа детоксикиращо. Ако интегрирате артишока в диетата си по време на детокс, можете оптимално да го подкрепите: също така насърчава отстраняването на отпадъчни продукти и стимулира собственото алкално производство на тялото.

Чудо против стареене на кожата

Споменатите горчиви вещества също са безкрайно полезни за нашата кожа:
Те не само стимулират храносмилането ни, но и метаболизма на кожата. Допълнителна доза антиоксиданти също предотвратява образуването на свободни радикали. По този начин се стимулира производството на колаген в кожата, като цяло се подобрява структурата и се стимулира регенерацията на клетките.

Следователно растението-чудо може да предотврати стареенето на кожата и да я предпази от влиянието на околната среда. Екстрактът от артишок също е невероятно ефективен, когато става въпрос за укрепване на кожата. Осигурява повече устойчивост и жизненост.

Ние специално използвахме тези прекрасни свойства на цветната пъпка, известна още като бодил, в нашите продукти:
Използваме екстракт от артишок в нашия стягащ Био душ гел и стягащ Био лосион за тяло в комбинация с етерично лавандулово масло. В комбинация с Био дезодорант Stay fresh с артишок и роза ще ухаете в небесен флорален аромат!

Препоръчваме