Биопластмаса: захарна тръстика вместо суров петрол

Trash 2 Treasure - тубички, направени от възобновяеми суровини

Казваме, че искаме да направим света по-зелен с нашите продукти. Това е вярно и затова ние не само работихме интензивно върху формулирането на нашите шампоани, душ гелове и лосиони, но и разгледахме по-отблизо опаковката. Пластмасата не е непременно лоша сама по себе си. Проблемът е, че днес, от една страна, ние произвеждаме твърде много от нея и много голяма част от пластмасовите продукти, които продаваме, биха били незаменими, но от друга страна, ние също имаме изкопаемите ресурси, от които се нуждаем за тях. Пластмасата по подразбиране е петролен продукт и може да се разглежда както желаете, но не е устойчива.

Тъй като в Централна Европа процентът на рециклиране на опаковъчния материал е съвсем окей, а останалото често отива за термично рециклиране, което благодарение на добрите филтърни системи не е толкова лошо за околната среда, колкото репутацията му, пластмасата по принцип не трябва да се демонизира. Разбира се, по-малко пластмаса е полезна за всички нас и планетата. Независимо от това пластмасата просто има уникални възможности като материал и като опаковъчен материал е много подходяща за транспортиране, защото е лека. Решението: биопластмаса!

Визионерска опаковка: захарна тръстика вместо петрол

И така, каква е алтернативата? Hands On Veggies е чисто растителен - също и опаковката! Нашите тубички са изработени от пластмаса на биологична основа, изработена от захарна тръстика и разбира се подлежат на рециклиране. Суровината за това е отпадъчен продукт в захарната индустрия - win-win! Това ни помага да запазим CO2 отпечатъка си по-малък и да спестим CO2 емисии! При производството на материала се неутрализира 3 пъти повече CO2 на тон, което помага за намаляване на вредните емисии на парникови газове.

И какво следва...?

Ако вашият лосион или балсам е празен, можете да ни помогнете да пестим ресурси: колкото и банално да звучи, но ако винаги изпразвате тубичките си напълно, може да напълним една тубичка по-малко в края на годината, която тогава нито се произвежда, нито трябва да се рециклира. Освен това, изводът е, че получавате повече за парите си. Когато я изхвърляте, обърнете внимание на вашите регионални разпоредби за изхвърляне на отпадъци.

За да извадите наистина и последната част от тубичката:

  1. Първо разклатете съдържанието на тубичката надолу (към капачката)
  2. Отрежете горната една трета на тубичката напречно с ножица - уверете се, че долната част не е твърде дълга, за да можете да стигнете с пръстите си чак до капачката
  3. Сега можете да стигнете до останалото! Често наистина в тубичката остава повече, отколкото предполагате
  4. Ако още е останало нещо, просто поставете горната част на тубичката обратно, така че тубичката да има капак за последната си мисия и лосионът ви за тяло да не изсъхне!

Можете също така лесно да измиете и използвате повторно кутиите за пръскане на нашите дезодоранти . Използваме ги, за да пръскаме нашите стайни растения, например. Няма граници за въображението и, ръка на сърцето – наистина са практични!

Подкрепете ни в идеята за по-екологичен свят и ни изпратете вашата идея за ъпциклиране на наша празна опаковка във Facebook или Instagram. Ще възнаградим особено креативните идеи с безплатен балсам за устни по ваш избор!

Препоръчваме