Био ферменти: Ново поколение естествени козметични съставки

Светът е пълен с очарователни растения. Различните части на едно растение могат да бъдат използвани като различни активни съставки за козметика.

В зависимост от това как веществото е добито от растението, например чрез различни условия на пресоване или различни видове екстракция, съставът също варира в широки граници. Така възникват естествените активни съставки, познати ни от висококачествените естествени козметични продукти.

Поради своя сложен състав тези натурални съставки често имат по-широк спектър на действие от синтетичните. Ето и един конкретен пример: Маслото от гроздови семена действа противовъзпалително и антиоксидантно, стимулира лечението и укрепва кожата и съединителната тъкан. В допълнение, то облекчава атопична екзема, пърхот и акне.

Поради тази причина няма да спрем да търсим нови растителни съставки, чийто ефект надминава този на синтетичните и животинските съставки. Точно по този начин открихме и биоферментацията, която отключва ново поколение от натурални козметични съставки.

Знаем че ферментацията е микробно преобразуване на органични суровини за производство на храни или стимуланти, като кисело зеле, кимчи, сирене, темпе, бира или вино. Използвана в козметиката, ферментацията може да разгърне своя богат потенциал за нови, необикновени съставки.

Съставките, преминали през процеса на ферментация чрез микроорганизми като Lactobacillus, често са добре поносими и впечатляват с множество свойства, зависещи от суровината. Голяма част от растителните активни съставки стават използваеми само чрез този процес.

  • Фермент от кокос (Lactobacillus и плодов екстракт от Cocos Nucifera): Добитият от кокосов пулп фермент е подхранващ и хидратиращ и може да замени традиционалните синтетично запазени съставки.
  • Фермент от чили (Lactobacillus / Capsicum frutescens плодов екстракт от Capsicum Frutescens): За разлика от екстрактите от чили, ферментът съдържа капсаициноид който предотвратява дразненето, подобрява кръвообращението и стимулира растежа на косата.
  • Фермент от тиква (Lactobacillus / фермент филтрат от тиква): Този уникален фермент с богата на витамин А тиква омекотява и изглажда, благодарение на лекия си пилинг ефект. Той също така възстановява увредената коса, придавайки й уникален блясък.

Препоръчваме